Sunday, September 6, 2015

TRABZONSPOR ORTAK AKLI - SÖYLEŞİLER: TUNCAY ÇELİKÖZ

Bugünkü söyleşimiz  Trabzonspor camiasının sıradışı orantısız zekası, “Ahımız Var” sözünün yaratıcısı örnek taraftar sayın Tuncay Çeliköz. Sizi ideal Trabzonspor başkanını “Külüp kartvizitine ihtiyacı olmayan kişi” olarak açıklayan sayın Çeliköz’ün sorularıma cevapları ile başbaşa bırakıyorum.  





1. Sizce bugünkü yönetimin en büyük hatası nedir?
Bugünkü yönetimin en büyük hatası TRABZONSPOR'UN yönetimi'ne gelmiş olmasıdır.

2. Sizce bugünkü  yönetimin yaptığı en güzel iş nedir?
Ben bu yönetimde pek doğru göremedim.

3. Sizce bugünkü  yönetim ve başkan Şike mücadelesini yürütebilecek güce ve inanca sahip mi?
Mevcut yönetim kurulu ve başkanımız, Şike mücadelesini ucuz Şahsi hesaplar doğrultusunda en büyük darbeyi vurarak ateşe atmışlardır. Önce hukuk kurulumuzun UEFA da şikayette bulunduğu Ersun Yanal ile anlaşma sağlanması ve sonrasında Federasyon başkanlığı seçiminde Demirörene destek vermesiyle davaya ihanet edilmiştir.

4. Trabzonspor’un şu anki yonetim krizinin sebepleri nelerdir ve bu krizden cıkmanın sizce en etkili yolu/yolları nedir?
Yönetimdeki krizin en büyük sebebi sayın Başkanımızın kulübü yöneticileri ile değil arkadaşlarıyla yönetmesidir. Bundan rahatsız olmayan yönetim kurulu üyeleride buna çanak tutmaktadır. Bu krizden kurtulmanın tek yolu kongreye giderek bu yöneticilerden kurtulmaktır.

5. Trabzonspor camiasının güçlerini birleştirebilmesi icin hangi somut adımlar atılmalıdır?
Camianın bir araya gelebilmesi için camianın önde gelen insanlarının Şahsi çıkarlarını ve egolarını bir kenara bırakması gerekiyor. Kısır günlerinde dedikodu yapanlar gibi muhalefetten kaçınılması elzemdir.

6. Kongrede güçlü ve iradeli bir yönetimin seçilebilmesi için hangi somut adımlar atılmalıdır.
Kongrede amaç şahsi hesaplaşma veya ilçeler arası sidik yarışı olmadığı zaman Trabzonspor başarılı bir yönetime kavuşacaktır. Kongredeki amaç Trabzonspor'u şampiyon yapacak yönetimi seçmek olmalıdır. Ancak, kulüp x kişilerde veya guruplarda olacağına bizde olsun mantığı ile kongreye girilmemelidir.

7. Sizce Trabzonspor siyaset, yerel basın, ve taraftar üçgeni içerisinde nasıl konumlandırılmalı?
Boğazına kadar değil, tamamen siyasetin içine saplanmış kulübümüzün ekonomik yönden özgürlüğünü kazanmadığı takdirde siyasetten uzak kalabileceğine ihtimal vermiyorum. Gazeteciler ve taraftarlar sadece doğru olanların yanında olsalar kulübümüz asla bugünlerde yaşadığı kaosları yaşamazdı.

8. Sizce ideal Trabzonspor başkanı hangi özelliklere sahip olmalı?
Trabzonspor başkanı kültürlü, zeki, dürüst, ekonomik yönden güçlü yani kulüp kartvizitine ihtiyacı olmayan, yöneticilik becerileri olan, siyasi partiler gibi tüm farklı görüşlere Eşit mesafede olan, camiayı kucaklayacak ve Şikecilere en az Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal kadar ciddi tepkiler verebilecek (TT Arena'daki pankartları hatırlayın) yüreğe sahip olmalıdır.

9. Sizce Trabzonspor bugünki taraftar gücünü maddi ve manevi anlamda kullanabiliyor mu? Bu gücü daha çok kullanabilmesi için neler yapılmalıdır?

Taraftar Gücünü son şike Sürecinde kaybeden Trabzonspor, başkan ve yöneticilerinin tavırlarıylada parçalama yönüne giderek kullanmamıştır. Son yapılan transferlerde her gün futboldan uzaklaşan taraftarları stada çekememiştir. Mevcut yöneticilerden taraftarı hayata geçirecek projeler beklemek hayalcilik olacağından dolayı, yeni gelecek bir yönetimin bu konuda somut adımlar atacağını umut ediyoruz.

Not: Bu söyleşiler Tayfa.org, MedyaTrabzon.com, Tayfahaber.com, ve Haberts.com sayfalarından da yayınlanmaktadir. Soyleşilerimiz yayınlamak isteyen haber siteleri yada yerel yada ulusal yazılı basın bize sormadan soyleşilerimizi yayınlayabilirler.

No comments:

Post a Comment